Optimizare SEO magazin online Prestashop

Optimizare SEO magazin online Prestashop

Presta.ro este pe primele pozitii in Google

Aproape pentru orice expresie ai cauta pe google.ro (varianta romana) din sfera serviciilor de dezvoltare si optimizare Prestashop sunt sanse mari ca noi sa fim pe primele pozitii in rezultatele organice, imediat dupa site-urile oficiale ale platformei.

 

Ce am facut ca sa fim atat de bine pozitionati?

 

Am dezvoltat, optimizat SEO si am creat campanii de promovare pentru peste 100 de magazine online Prestashop, iar fiecare dintre aceste magazine bine rankate pe Google au contribuit prin backlink-uri la cresterea autoritatii si relevantei domeniului nostru.

Ne referim la faptul ca pe fiecare dintre aceste magazine pe care le-am dezvoltat avem un link catre site-ul agentiei noastre in zona de footer, acel link standard Magazin realizat de… . Cu cat magazinele dezvoltate de noi au crescut in Google cu atat acele backlink-uri au devenit mai puternice.

 

Deci am crescut ajutandu-i pe altii sa creasca.

 

Cum ne-am ajutat clientii sa creasca?

 

Implementand ceea ce noi numim SEO Altruist.

Trebuie sa intelegem ca Google are doua parti: B2B si B2C. 

Prin B2B, Google urmareste sa obtina bani, cat mai multi, prin cea mai mare licitatie din lume care se numeste Google Ads, iar voi, antreprenorii, care aveti un business online, evident ca reprezentati un segment targetat pentru aceasta zona.

Prin B2C, Google urmareste sa ajute cat mai multi oameni sa ajunga cat mai repede si eficient la informatia cea mai relevanta pentru ei. 

Google pune mare pret pe B2C, fiindca fara B2C nu ar mai putea avea B2B.

Prin urmare, SEO Altruist inseamna sa optimizezi un magazin online punand accentul pe a-i ajuta, cat mai mult posibil, pe clientii tai ideali (buyer persona). A-i ajuta nu inseamna a le vinde produse, vanzarea reprezentand doar o consecinta naturala a eforturilor tale. 

 

Componente

 

SEO Tehnic

Exista foarte multi indicatori tehnici care tin de sanatatea magazinului online si de structura lui pe care noi ii optimizam si ii monitorizam, de la 404 si continut duplicat pana la linii de cod ce tin de schema.org. 

Facem acest lucru cu ajutorul unui script intern (tool) dezvoltat de noi, in ani de zile de experienta, care functioneaza ca un sistem de log-uri pe care apoi le reverificam cu ajutorul tool-urilor oferite de Google si intervenim acolo unde este nevoie.

SEO Content

Aportul nostru cel mai mare este in aceasta zona, la partea de continut, deoarece aceasta este cea mai importanta. De fapt, cea mai corecta denumire a serviciului pe care il oferim este acela de creare de continut. Informatiile brute le detii tu, noi le facem finite.

Asa cum am mentionat mai sus, redactam continutul shop-ului tau tot timpul cu gandul la profilul de client. Totul se face pornind de la o strategie de comunicare online, rezultata in urma unor cercetari. Deci nu presupunem ca stim ce vrea clientul, ci cercetam.

 

DE RETINUT

  1. Tot ceea ce faci legat de magazinul tau online se leaga de SEO si clasarea ta in rezultatele organice de cautare Google: de la descrierile categoriilor si continutului legat de produse la tot ceea ce publici pe pagina de Facebook si tot ce se preia de catre surse externe in legatura cu site-ul tau 
  2. Prin munca noastra la nivel SEO vom urma scopuri clare si vom intreprinde atat actiuni bazate pe date cat si unele bazate pe insight-ul obtinut de la clienti, colegi si clienti finali de-a lungul anilor de experienta. Ceea ce va imbunatati operatiunile va fi un strop de inspiratie, obtinuta tot din analiza datelor.
Download mp3